22.11.12

1/1 TAPAHTUMAKETJU tiivistettynä



Tapahtumaketju tiivistettynä


Historiallinen Muistola-niminen  kiinteistö Päijälänraitilla, joka tunnetaan nykyisin  yleisesti  nimellä Korhosen Kauppamuseo.  

Tuli kunnan omistukseen v.2001 kun iäkäs Korhosen suvun jäsen ja kiinteistön perijä, museotakin auki pitäneen veljensä Kauko Korhosen äkillisen kuoleman jälkeen  halusi varmistaa sen oikeanlaisen käytön kauppamuseona ja antaa kuhmoislaisille nautintaoikeuden rakkaaseen sukukiinteistöönsä. 

Kunta tarjosi kiinteistöstä 35.000mk ja museoesineistä 5.000mk. Tällä 40.000mk summalla kauppa toteutettiin. 

Kunta teetti kuntokartoituksen   Kalle  Nurmisella  ja  käyttösuunnitelman Sirkka-Liisa Rannalla.
Näiden suunnitelmien mukaisesti kauppa-asuinrakennusta kunnostettiin kunnan sekä useiden valtakunnallisen ja Eu- projektien varoin ja voimin,  museoviraston ohjein  viimeisenpäälle perusteellisen tarkalla ja   asiantuntevalla tavalla.  Rahaakin paloi huomattavia summia satojatuhansia markkoja ja eurot päälle.  Tarkkaa summaa ei pystytty millään selvittämään. 
Entisöintiprojektit jatkuivat aina heinä-elokuulle 2007.

Kuntalaiset täydellisesti  järkyttävänä yllätyksenä 28 marraskuuta 2007  Kuhmoisten Sanomissa oli huomaamaton ja käsittämättömän vajavatietoinen, suorastaan tahallisen harhaanjohtava ilmoitus kiinteistön myynnistä.  
Toistoilmoitus 3 viikon kuluttua 19 joulukuuta. 
Nämä olivat ainoat myyntikuulutukset!   Joulunaikaan!!  

Viimeinen tarj. jättop. 31.12.!  Kunnantoimisto suuren osan ajasta ilmoituksien julkaisun jälkeen suljettuna.  Mm. 21 päivän jälkeen kunnanvirastot olivat yhtäjaksoisesti suljettuina vuoden loppuun,  31 päivän tilanne ei ole selvinnyt. Toimiston vastaus kysymykseen oli, että osittain oli auki.

Yllätyspäätös myynnistä oli leivottu kasaan hallituksessa 26.11.
Hallituksen esityslistalla oli ollut kiinteistön kohtalosta päättäminen, mutta asia olikin esitelty suoraan, useimmat hallituksenkin jäsenet täysin yllättäen valmiina  myyntiesityksenä,  joka sitten kavereillekin kiireessä puppua syottämällä saatiin kopautettua lukkoon.

Toimenpiteen  syy:  "kun Jukka (Mäkinen, kunnanhallituksen jäsen) ilmaisi ostohalukkuutensa, päätettiin laittaa myyntiin". Tämä oli valtuuston p.j. Minna Tapanilan vastaus kysyessäni syytä yllätystoimenpiteelle.

Toimenpiteiden seuraus: Jukka Mäkinen sai yksityiskodikseen kaikille kuhmoislaisille  tarkoitetun ja hartaasti  käyttöönottoa odotetun, korvaamattoman arvokkaan kulttuurihistoriallisen kauppamuseokiinteistön. 
Edes rahaa siitä ei tarvinnut kunnalle maksaa kuin nimellinen 25.000.

Mikään kuntalaisten vastarinta  ja harkinta-ajan ottaminen ei käynyt.
Homma hoidettiin muutaman valtuutetun sopimuksen mukaisesti, mitään ketkukonstia   kaihtamatta.

                                  * * *

Sama suomeksi:  Äänestäjien valtuuttama yhteisen omaisuutemme vartijaksi asetettu hallituksen jäsen himoitsi arvokiinteistöämme  ja  myös sen otti !!!!!
                       

Tätä vääryyttä ja muiden kuntalaisten tarpeiden ja toiveiden ylimielistä mitätöintiä  kotiseutuaan ja historiaansa arvostavat kuhmoislaiset eivät tule koskaan hyväksymään, eikä mikään heitä siihen voi pakottaakaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivun näyttöjä yhteensä